0
Winkelwagen

Wigli Junior Soft Seat: Wiebelkruk voor kinderen

Wigli Junior Soft Seat: Wiebelkruk voor kinderen
2 Reviews | Review toevoegen

In hoogte verstelbare wiebelkruk voor kinderen

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 177,69
excl. btw
€ 215,00
incl. btw
Prijs per stuk

Voorraad : 53

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Veel kinderen vinden het moeilijk om stil te zitten. Ze willen bewegen en voortdurend van houding veranderen. Gedwongen stilzitten voelt voor hen alsof ze vastzitten in een korset dat de bewegingsvrijheid beperkt.

Een balansstoel van Wigli biedt kinderen volledige bewegingsvrijheid. Kinderen met concentratieproblemen kunnen hierdoor hun bewegingsonrust beter kwijt en blijven langer op hun stoel of kruk zitten. Als gevolg hiervan zullen zij meer aandacht hebben voor hun werk of de leerkracht voor de klas.  En zullen zij minder afleiding zoeken bij kinderen om hen heen.  
Actief zitten bevordert bovendien de ontwikkeling van rug- en buikspieren.


 
 


Onderzoek bij kinderen met concentratieproblemen

Het gebruik van de Wigli is onderzocht door het Seminarium voor Orthopedagogiek. Onderzoekers van het Seminarium zagen bij kinderen met concentratieproblemen een duidelijk toegenomen taakgerichtheid als zij op de Wigli zaten. Lees hier het volledige rapport. 

De Wigli Junior Sort Seat is bijzonder geschikt voor onderwijsinstellingen:

  • De Wigli Junior is speciaal gemaakt voor leerlingen tussen de 6 en 13 jaar. Hierdoor is hij te gebruiken in alle klassen van de basisschool
  • In hoogte verstelbaar van 31 cm tot en met 46 cm volgens Europese normen voor schoolmeubilair. Dit wordt aangegeven met kleurcodes van roze tot en met blauw.
  • Het onderstel is gemaakt van geëmailleerd staal en roestvrij staal;
  • Gemakkelijk op te bergen op het bureau (ondersteboven).
Hoogte-instelling Wigli Junior
Scholen kunnen de Wigli een maand gratis proberen. Klik hier voor meer informatie 

Designer: Aad van Dommelen

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Juf Margot - 20-05-2019 16:24

De Wigli is een heel fijne kruk. Kinderen werken er met veel plezier op. De kinderen geven aan dat ze zich veel beter kunnen concentreren en geen bewegingsdrang meer hebben. De kinderen hoeven niet meer stil te zitten op hun stoel. Als leerkracht zijnde merk ik dat de kinderen met een Wigli kruk meer taakgericht zijn en op hun plaats blijven zitten.

Saskia Lourens - 08-02-2019 08:00

In de groep hebben we de Wigli uitgeprobeerd.
De kinderen vonden deze kruk erg fijn en we hebben dan ook een roostertje moeten maken omdat iedereen er graag op wilde zitten.
Niet voor iedereen werkte de kruk even goed, 1 jongen uit de klas is zo bewegelijk dat hij van de kruk afviel en deze niet fijn vond.
Bij andere kinderen die moeite hebben om lang te zitten merkten we dat ze langer bleven zitten en zich ook iets beter konden concentreren. Wij overwegen of we een paar wigli's kunnen aanschaffen