0
Winkelwagen

De Wigli wiebelkruk in de klas

Geef kinderen de vrijheid om te bewegen op een Wigli.

Wigli wiebelkruk helpt kinderen met concentratieproblemen

Veel kinderen kunnen moeilijk stilzitten. Zij willen bewegen, voortdurend van houding veranderen en alle spieren in hun lichaam gebruiken. Verplicht stil­zitten voelt dan als een korset dat de bewegingsruimte beperkt. De Wigli wiebelkruk geeft kinderen de vrijheid om te bewegen. Een dynamische zitting zorgt voor een actieve zit en biedt ultieme bewegings­vrijheid. Actief zitten is bovendien goed voor de rug- en buikspieren. Actief zitten helpt kinderen die zich niet lang kunnen concentreren. Door de bewegings­vrijheid kunnen zij hun energie kwijt terwijl ze op de Wigli zitten en zich langer concentreren.

 

Onderzoek

Het Seminarium voor Ortho­pedagogiek heeft een onderzoek gedaan naar het gebruik van de Wigli wiebelkruk in de klas. Daaruit bleek dat kinderen met concentratie­problemen veel baat hebben bij actief zitten op een wiebelkruk. Leer­krachten merkten een hogere mate van taak­gerichtheid bij een grote groep leerlingen en gaven aan dat leerlingen tijdens de les beter op hun plaats blijven zitten. Ook de leerlingen gaven aan dat zij zich beter kunnen concentreren en zeiden boven­dien dat ze het fijn vinden op de wiebelkruk te kunnen bewegen.
 

Onderwijsaanbod

Voor scholen die vijf exemplaren of meer bestellen, geldt een speciale onderwijsaanbod. Wilt u gebruik maken van dit aanbod of wilt u een offerte aanvragen, vul dan onderstaand formulier in.
 

Afspraak voor een proefplaatsing

Wilt u meer weten over de Wigli? Wij komen graag langs om de Wigli te demonstreren.
Vul hieronder uw voorkeursdatum in voor een afspraak. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.