0
Winkelwagen

Wiebelkruk voor kinderen - Wigli Junior Soft Seat

Wiebelkruk Wigli Junior rood - Wiebelkruk voor kinderen tabouret oscillant Wigli junior- wiebelkruk vor kinderne met concentratieproblemen Wackelhocker für das Kind mit Konzentrationsproblemen
Wiebelkruk Wigli Junior rood - Wiebelkruk voor kinderen tabouret oscillant Wigli junior- wiebelkruk vor kinderne met concentratieproblemen Wackelhocker für das Kind mit Konzentrationsproblemen
Wiebelkruk voor kinderen - Wigli Junior Soft Seat
5 Reviews | Review toevoegen
De wiebelkruk voor het kind dat moeite heeft zich te concentreren. Kinderen met concentratieproblemen (ADHD, ADD etc) kunnen op de Wigli vrijuit bewegen waardoor zij zich beter kunnen concentreren.

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 249,00 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Door beweging kunnen kinderen zich beter concentreren

Veel kinderen vinden het moeilijk om stil te zitten. Ze willen bewegen en voortdurend van houding veranderen. Gedwongen stilzitten voelt voor hen alsof ze vastzitten in een korset dat de bewegingsvrijheid beperkt.

Een balansstoel van Wigli biedt kinderen volledige bewegingsvrijheid. Kinderen met concentratieproblemen kunnen hierdoor hun bewegingsonrust beter kwijt en blijven langer op hun stoel of kruk zitten. Als gevolg hiervan zullen zij meer aandacht hebben voor hun werk of de leerkracht voor de klas.  En zullen zij minder afleiding zoeken bij kinderen om hen heen.  
Actief zitten bevordert bovendien de ontwikkeling van rug- en buikspieren.


 
 


Onderzoek bij kinderen met concentratieproblemen

Het gebruik van de Wigli is onderzocht door het Seminarium voor Orthopedagogiek. Onderzoekers van het Seminarium zagen bij kinderen met concentratieproblemen een duidelijk toegenomen taakgerichtheid als zij op de Wigli zaten. Lees hier het volledige rapport. 

De Wigli Junior Soft Seat is bijzonder geschikt voor het onderwijs.

  • De Wigli Junior is speciaal gemaakt voor leerlingen tussen de 6 en 13 jaar. Hierdoor is hij te gebruiken in alle klassen van de basisschool
  • In hoogte verstelbaar van 31 cm tot en met 46 cm volgens Europese normen voor schoolmeubilair. Dit wordt aangegeven met kleurcodes van roze tot en met blauw.
  • Het onderstel is gemaakt van geëmailleerd staal en roestvrij staal;
  • Gemakkelijk op te bergen op het bureau (ondersteboven).
Hoogte-instelling Wigli Junior
Scholen kunnen de Wigli een maand gratis proberen. Klik hier voor meer informatie 

Designer: Aad van Dommelen

Sorteren op:

Review toevoegen
Martine Sietsema - 22-12-2022 11:44

De leerlingen op Praktijkonderwijs De Brug zijn erg blij met hun Wigli wiebelkruk!
Ze kunnen hun onrust kwijt en zich zo beter concentreren.

Het was erg fijn van tevoren een proef-kruk te ervaren, zodat leerlingen ook konden aanvoelen of het wat voor hen was.

Juf Annelies - 23-05-2022 17:35

Deze kruk ging op roulatie door de school heen. De 2 weken dat deze in de klas was, was heerlijk! In het begin vond de leerling het ingewikkeld hoe hij dan moest zitten (met name, hoe blijf ik erop) maar daarna had hij het goed door en kon zijn behoefte aan beweging vrij natuurlijk worden weggewiebeld zonder dat er vanalles over de vloer ging of bij de buren op schoot belandde.

Jolanda - 05-11-2020 11:58

Ik gebruik de Wigli kruk in mijn behandelingen al enige tijd. Veel kinderen vinden het erg prettig om hierop te zitten als ze aan tafel opdrachten moeten uitvoeren.
In verschillende groepen op school worden ze nu ook gebruikt voor kinderen die moeite hebben met hun concentratie. Vaak ondersteund het ze om toch tot een betere werkhouding te kunnen komen. Het enige minpuntje is dat hij voor de allerkleinste vaak toch nog net te hoog is om goed met hun voeten op de grond te kunnen steunen.

Juf Margot - 20-05-2019 16:24

De Wigli is een heel fijne kruk. Kinderen werken er met veel plezier op. De kinderen geven aan dat ze zich veel beter kunnen concentreren en geen bewegingsdrang meer hebben. De kinderen hoeven niet meer stil te zitten op hun stoel. Als leerkracht zijnde merk ik dat de kinderen met een Wigli kruk meer taakgericht zijn en op hun plaats blijven zitten.

Saskia Lourens - 08-02-2019 08:00

In de groep hebben we de Wigli uitgeprobeerd.
De kinderen vonden deze kruk erg fijn en we hebben dan ook een roostertje moeten maken omdat iedereen er graag op wilde zitten.
Niet voor iedereen werkte de kruk even goed, 1 jongen uit de klas is zo bewegelijk dat hij van de kruk afviel en deze niet fijn vond.
Bij andere kinderen die moeite hebben om lang te zitten merkten we dat ze langer bleven zitten en zich ook iets beter konden concentreren. Wij overwegen of we een paar wigli's kunnen aanschaffen