GDPR Cookie Consent by FreePrivacyPolicy
1 maand proberen Levering over de hele wereld Klanten beoordelen ons met een 9.2 Niet goed, Geld terug
0
Winkelwagen

Onderzoek over actief zitten

Wigli besteedt veel aandacht aan onderzoek. In 2009 heeft TNO op ons verzoek onderzoek gedaan naar de bijdrage die de Wigli kan leveren aan het herstel van rugklachten. In 2012 heeft het Seminarium voor Orthopedagogiek onderzoek gedaan naar de invloed van actief zitten op kinderen met een concentratie­stoornis (de zogenaamde wiebel­kinderen).

Beide onderzoeken kunt u hieronder downloaden.

Onderzoek rugklachten en actief zitten

In 2009 heeft TNO op verzoek van Wigli een onderzoek gedaan naar de Wigli W1.

Daarbij is vooral gekeken of mensen met rugklachten voordeel hebben bij het gebruik van de Wigli. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de Wigli mensen met rugklachten helpt door het bieden van constante afwisseling. Men gaat niet in een luie houding zitten, maar gebruikt tijdens het zitten en zittend werken voortdurend de spieren, waardoor de rug sterk blijft.

Ook bleek uit het onderzoek dat de gebruikers zich aan het einde van de werkdag minder geestelijk vermoeid voelden.

Lees het onderzoeksrapport van TNO
(TNO, M.A.G. Formanoy, R. Köneman 2009).

Onderzoek Seminarium voor Orthopedagogiek 2012

Wigli introduceert in 2012 de A1, een nieuwe stoel speciaal voor kinderen. Deze stoel is zeer geschikt voor het onderwijs, met name voor kinderen met concentratie­problemen.

Het Seminarium voor Orthopedagogiek heeft in 2012 onderzocht hoe de Wigli bijdraagt aan een verbeterde aandacht voor de les en de uitvoering van taken.
Het rapport meldt dat het zitten op een Wigli een positieve invloed heeft op de concentratie en taakgerichtheid van kinderen met concentratie­problemen. Bovendien vinden de kinderen het leuk om op een Wigli te zitten.

Lees hier het complete rapport van het Seminarium voor Orthopedagogiek.