0
Winkelwagen

Ergonomische Wiebelkruk - Wigli One - Zit je Fit!

Ergonomische Wiebelkruk - Wigli One - Zit je Fit!
34 Reviews | Review toevoegen

De Wigli One is een ergonomische kruk van massief beukenhout met een kantelbare zitting voorzien van een rubberen kussen.

€ 369,00 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

De ergonomische wiebelkruk Wigli One is gebasseerd op het idee van actief zitten. Doordat de zitting wiebelt, moet je jezelf in balans houden. Daarbij gebruik je voortdurend rug- en buikspieren die hierdoor getraind raken. Maar nog belangrijker is dat deze wiebelkruk je voortdurend in beweging houdt. De tussenwervels in de rug worden hierdoor wisselend belast. Zo kunnen deze tussenwervels beter herstellen en worden rugklachten door het lange stilzitten voorkomen. 

 


duurzaam

Drie keer duurzaam

De Wigli One is drie keer duurzaam:

  • Gemaakt van beukenhout uit Europese bossen. Gekapte bomen wordt herplant.
  • voor het gewricht onder de zitting is natuurlijk rubber gebruikt.
  • de Wigli One heeft een lange levensduur

De Wigli One ergonomische kruk is ideaal voor het inrichten van een thuiskantoor. Door het bijzondere dutch design en de gebruikte materialen past de Wigli goed in ieder interieur. De Wigli Wiebelkruk is bovendien relatief klein en kan eenvoudiger worden opgeborgen als je 'm niet nodig hebt.   
• Aanbevolen door fysiotherapeuten
• Massief beuken product,
• Speciaal samengestelde zitting van 22mm dik opgebouwd uit drie soorten rubber
• Dutch design, vervaardigd in Nederland


Onderzoek Actief zitten

Op ons verzoek heeft TNO een tiental personen met rugklachten gevolgd terwijl zij gebruik maakten van de Wigli. De resultaten toonden aan dat gebruikers van de Wigli significant vaker van houding veranderden en dat men aan het einde van de dag geestelijk minder vermoeid was. 92% van de proefpersonen gaf aan dat de Wigli voor een betere lichaamshouding zorgt.

lees het volledige onderzoek
 

Waarom een wiebelkruk in plaats van een ergonomische stoel?

Een ergonomische bureaustoel biedt veel steun, instelbare rugleuningen, armleuningen, en een lendesteun. Hierdoor vertrouwt je lichaam op de steun die de stoel zal bieden. Op een Wigli krijg je deze steun niet en wordt je aangespoord je spieren in buik en rug te gebruiken. Dit is vermoeiend, maar hierdoor houd je je rug wel soepel en bouw je aan een betere conditie.

        

De flexibele zit­ting kan alle kan­ten op be­we­gen. Door je­zelf in ba­lans te hou­den breng je je rug in con­ditie.  

 
De Wigli One heeft een zit­ting die extra zacht is waar dat belang­rijk is: on­der je zit­botjes

 Maat M: onderbeenlengte tussen 44 en 50 cm (hoogte 165 ± à 180 cm)
Maat L: onderbeenlengte van 50 en 54 cm (hoogte ± 180 tot 190 cm)
Maat XL: onderbeenlengte van 54 tot 58 cm (hoogte ± 190 tot 200 cm)


  

Bepaal de lengte van uw onderbenen door op een tafel te gaan zitten en de achterkant van uw knie tegen de rand te drukken. Meet vervolgens de afstand tussen het oppervlak van de tafel en de onderkant van uw hiel.

 


Designer: Aad van Dommelen

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

André Oldenkamp - 02-10-2021 12:25

Fijne kruk. Mooi ontwerp.
Doet waar het voor bedoeld is. Balanceert prettig met gebruik van been en rugspieren. Zowel voor thuiswerken aan de tafel, als voor bv tv kijken ipv hangen

Josh - 31-05-2021 16:45

This is well made and nicely designed and overall we are happy with it. The seat cushion lets it down a bit however, as it traps heat rather than being made of a breathable material. It also collects dirt which becomes embedded in the sponge.

Thomas - 21-05-2021 22:19

This chair is just awesome. I love the design and quality. Further it is just a charm to use and sit on it daily. Particular now during home office times this chair is helping me to keep my posture!

SBB - 03-04-2021 00:56

Love it so far! I was having nerve issues from the hard-edge of my kitchen chair (working at home during COVID) and this chair doesn't put an pressure on the back of my legs, just my sit bones, where the pressure should be!

Natacha - 05-12-2020 12:59

Hele prettige kruk, zo fijn dat je tijdens het zitten actief kan blijven bewegen. Een aanrader! De zitting is soms wel wat hard als je er langere tijd op zit. Dat heb ik deels kunnen oplossen door een extra vilten laag. Fijn dat er actief werd meegedacht over een oplossing. Prettige service.

Patrick - 01-12-2020 21:14

Fijne, mooie kruk. Zorgt voor betere houding en was snel geleverd. Zitting zou wel iets zachter mogen soms, maar zeer tevreden.

Julie - 09-09-2020 12:04

Super fijne kruk en mooi design ! Ik ben er heel erg blij mee. Mijn oude niet zo ergonomische kruk, waar ik toch graag op zat, heeft plaats gemaakt voor dit fijne ontwerp. De Wigli One kan ik ook gewoon in de woonkamer laten staan ipv een lompe bureaustoel of opblaasbare bal. Vanaf het eerste moment kon ik er volledige dagen op werken en is er al een verschil voelbaar.
Helaas kwam de kruk beschadigd aan maar dat is snel en goed op gelost. Zeker een aanrader!

Pieter Struik - 13-07-2020 16:03

Super service, daar kan menig bedrijf een voorbeeld aan nemen. Snelle en heldere communicatie, dit bedrijf durf ik iedereen aan te raden.

Simon Alderliesten - 22-06-2020 15:19

Ik heb de Wigly One nu ongeveer een week. Ik ben er erg tevreden over. Een heerlijk actieve zit. Wel heb ik moeten wennen in de opbouw van tijd. Maar inmiddels kan ik er meerdere uren achter elkaar opzitten. Voel heel natuurlijk aan en ook fijn om je onderrug te voelen bewegen.

Bestelling en communicatie over levering was zorgvuldig. Levering aan huis kant en klaar in de doos. Kortom aanbevelenswaardig.

Annette - 05-06-2020 17:20

Super ervaring : na 2 jaar lage rugpijn door te veel doorgezakt zitten een krukje gekocht en een maand of 2 later was de rugpijn weg. Nu gedurende een half jaar pijnloos. Als ik 2 weken op een gewone stoel zit, dan voel ik dat verschil heel snel weer.
Dankjewel Wigli! Net mijn 2de krukje besteld voor het bureau thuis...

David Larkman - 11-05-2020 08:26

An excellent product (Wigli One Wobbly Stool) I bought my first one nearly 10 years ago and it is still in great condition and looks fantastic even after daily use. Materials are first class. My posture and back are much improved. I Have now bought a second after mine has been taken over by my partner during "lockdown" home working.

There was a problem with the courier but customer service from Wigli was excellent and the issue sorted out without fuss or delay.

Expensive but the design, quality and service is worth every penny.

stef kroon - 03-04-2018 13:12

Stoel zit fijn en ik ben er snel aan gewend. Draagt zeker bij aan het verminderen van mijn rugklachten.
Uitstekende service : de bestelde nieuwe type stoel met zachtere zitting is pas over een maand leverbaar. In de tussentijd een gebruikte stoel ontvangen ! Top !

C. Verschoor - 29-01-2018 11:14

Even wennen, maar dat is logisch. Een iets zachtere zitting zou fijn zijn, omdat je ook meer op je zitbotjes zit. Het helpt wel om meer rechtop te zitten en om je benen in 90 graden te houden, in plaats van onderuit geschoven of over elkaar.

T.M. Ris - 23-10-2017 10:00

Ik ben er blij mee, precies als verwacht. Geen stijve onderrug meer na een tijd achter de computer! Ik heb hem al aan een aantal mensen aanbevolen.

Wilhelmus Hoekstra & Charlie Paludanus - 03-05-2017 09:36

Bij toeval tegenaan gelopen op de Gezondheidsbeurs in Utrecht. Wat is dit fantastisch! Inmiddels alweer een paar maanden in ons bezit. Natuurlijk hebben we niet de raad opgevolgd om eerst rustig te wennen maar direct vanaf begin hele dagen erop zitten. Dat voel je in je rug en buikspieren. Nu na een tijd merk ik dat het helemaal went en is fantastisch voor mijn houding. Ik had de neiging onderuit gezakt te zitten en als ik echt rechtop liep had ik het gevoel helemaal scheef te lopen. Nu loop ik automatisch rechtop zonder er bij na te hoeven denken. Wij hebben 2 stoelen achter ons bureau en maken regelmatig promotie hiervoor hoe blij we ermee zijn. Ook gisteren kwam nog even iemand proefzitten. Dus kortom hier zitten 2 enthousiaste gebruikers!

Ronald Treurniet - 21-03-2017 08:23

Levering even op zich laten wachten. In prima staat aangekomen. Zit heerlijk. Aantal uren geleidelijk opbouwen. Nu prima "stoel".

Ten Broek - 09-11-2016 11:37

Snelle levering, ziet er mooi uit. Zou nog beter zijn met een zachtere zitting. Was een cadeautje voor mijn man, maar hij zit liever op een skippybal...

Katja Dijkhuizen - 17-10-2016 21:46

De moeite waard om aan te schaffen. Zit heerlijk op den duur, omtwerp is mooi.
Ben hem alleen de hele tijd kwijt aan mijn zoon ;-)

Le Quang Thạch - 11-10-2016 09:45

this is a good ergonomic chair . Good for spine . And after all , this is a good design !

Natalia - 20-07-2016 08:40

I ordered the chair to Australia and the process was straightforward, it arrived swiftly and, most importantly, it was worth it. I have been using it for a while now and I love it - it not only looks good but it does the job (it is what I call 'active sitting'!). It takes a while to get used to it, but once you master it, it is very comfortable. Also, as others have indicated, communication and service is excellent and I recommend Wigli highly.

Brenda Dekkers - 08-07-2016 12:59

Hij is mooi en hij zit fijn. Ik lag er de eerste keer dat ik ging zitten bijna naast, maar ben inmiddels volledig gewend, heb veel minder schouderklachten. De zitting zou nog wat zachter mogen en van een wat meer ventilerend materiaal mogen zijn.

T. van Wijk - 04-06-2016 20:50

Een briljant concept, maar met een erg harde zitting. Een wat meer softere zit zou een uitkomst zijn.

A. le Febre - 15-12-2015 15:24

Het zitten op deze kruk moet je rustig opbouwen en is erg geschikt om de rug- en buikspieren te blijven gebruiken. Als sportmasseur ben ik altijd voor een actieve zithouding. Het versterkt je rug en voorkom je meer klachten in de toekomst. Ik heb deze Wigli aangeschaft voor mijzelf en gebruik deze in de praktijk. Ook om cliënten kennis te laten maken met deze manier van zitten.
Kwaliteit is prima, maar ik vind de prijs wat aan de hoge kant, waardoor cliënten de Wigli te duur vinden om aan te schaffen.
Ik zal deze kruk dus zeker adviseren aan mensen die er baat bij hebben.

Piet van Egmond - 07-12-2015 09:05

Het zitten is in het begin vreemd maar na een half uur voelt het gewoon aan.
Na een uur kriebelen mijn rug spieren en ik merk dat de wigli ongebruikte spieren traint.
Binnenkort ga ik de wigli gebruiken als gitaar wigli.

Peter - 09-10-2015 14:27

The Wigli is just perfect. It is aesthetically pleasing (sexy as hell), ergonomically ideal, and foolproof to use. It suggest - in a very subtle manner - upstraight sitting posture while allows me to lean on to the desk at the same time - without even moving my leg.

I could not be more happy with it. :)

Another factor: customer service is superb.

One note for future owners: do mind the size and buy the Wigli that is matching your height. I bought an L sized and colleagues smaller than me are having issues maintaining balance.

Zefanja - 22-06-2015 17:26

Na twee weken vreselijke rugpijn en stijf kan ik nu niet meer zonder! Deze stoel is eenmaal gewend een stuk fijner dan een bureaustoel. Iedereen hier in huis is er gek van. Dus twijfel je nog? Niet doen! Gewoon aanschaffen!

Patrick - 01-03-2015 09:29

Gebruik de Wigli nu een paar maanden en vanaf het eerste moment zat deze heerlijk. Na langzaam opbouwen kan ik er nu de hele werkdag op zitten. Mijn rug is een stuk sterker geworden en ik heb minder last van mijn onderrug. Inmiddels hebben mijn collega's er ook een aangeschaft en iedereen die er op zit is er goed over te spreken. Geweldig produkt dat ik iedereen kan aanraden!

Rien - 17-02-2015 09:49

Mooi ontwerp. Past toevallig goed bij mijn bureau. Het goede is dat verhouding en beweging goed in balans is. Ik heb nooit idee dat ik omval. Kortom goed ergonomisch design, dus gezond en mooi.

Leo Hooijmans - 11-12-2014 13:51

Soms is een vinding zo simpel en zó handig. Het wiel, de paperclip, de stoommachine, het theezakje, de wheelylift. En nu is er de wigli. Voor goed en actief zitten! ;-).

Daniel C - 15-10-2014 10:59

Excellent product.First rate customer service, sent my Wigli stool all the way to Australia and it arrived promptly and was beautifully crafted and well packed.The stool itself is unobtrusive, elegant and really provides a posture work out, it is also comfortable once you start to master the muscles you need to use to stabilize your seat. Very pleased.

John Sutherland - 09-08-2014 08:17

I really like it. Unlike a ball this offers vertical support, without annoying bounce, while maintaining the potential for micro movements on its ball and socket joint. It's dynamic nature seems to keep energy and buoyancy in your system without the feeling of collapse you get with extended periods of static siting. So far it suits my needs perfectly and I always look forward to sitting at my desk to enjoy some functional Wigli work.

Constant Willem Coolsma - 26-05-2014 15:04

Ruim vier jaar heb ik nu een Wigli. Uit luiheid en gemakzucht zit ik er niet altijd op. Soms prefereer ik een bureaustoel waarin ik achterover kan hangen.
Maar recent merkte ik weer hoe gezond de Wigli is. Ik kreeg ineens pijn in de onderrug en die werd eerder sterker dan minder. Waar ik ook op ging zitten, het kostte moeite overeind te komen. Na twee dagen haalde ik de Wigli te voorschijn en toen ik na een uur moest opstaan, kon ik zonder probleem weer overeind komen. Het was een verademing. Twee dagen later was mijn rug weer helemaal in orde.

Bedankt, Wigli.

Jeroen Baas - 07-05-2014 17:21

Het is alweer een jaar geleden dat ik de Wigli gebruikte ter revalidatie van een hernia met operatie. Ik moet zeggen dat het in het begin best vermoeiend was voor mijn rug. Na een paar dagen werd dit al een stuk beter en kon ik langere tijd op de Wigli blijven zitten en werken. Het vermoeide gevoel in mijn onderrug verdween en ik ben volledig en snel hersteld mede dankzij de Wigli.

Elma Harmans - 07-05-2014 17:20

Ik heb al tijden een Wigli, op zo'n bal lukte mij niet, maar de Wigli is perfect! Ik had al kunnen testen bij een vorige werkgever dus wist al hoe goed het op een Wigli zit. Ik heb nu niet eens een bureaustoel meer :-)

Meer reviews