Peter Schadae heeft drie wiebelkrukken geprobeerd en heeft uiteindelijk de Wigli gehouden Peter is een zelfstandig bedrijfsarts in de regio...
Wigli Wiebelkrukken om actief op te zitten
De ene wiebelkruk is de andere niet!
Bij het zitten op een Wigli maak je ongemerkt kleine bewegingen om jezelf in evenwicht te houden. Hierdoor blijven de spieren in je rug en je buik aan het werk, in plaats van dat ze verslappen tijdens het zitten.Een belangrijk verschil tussen een Wigli en de meeste andere ergonomische wiebelkrukken is dat het kantelpunt van de zitting zich bij Wigli vlak onder het zitvlak bevindt. Hierdoor kan je bekken in alle richtingen kantelen. En wanneer je bekken kantelt, beweegt de wervelkolom mee. Zo houd je je rug in beweging en zakken de tussenwervels niet in, zoals bij het zitten op een statische stoel. De Wigli is dus niet zomaar een ergonomische kruk. De Wigli activeert je rug, waardoor je zelf weer kracht in je lichaam opbouwt.
En waarom geen ergonomische bureaustoel?
Een ergonomische bureaustoel biedt vooral veel steun. Je kunt de rugleuning en armleuningen instellen naar jouw persoonlijke wens. Omdat je er op kunt vertrouwen dat de stoel je alle benodigde steun biedt, kunnen de spieren in je lichaam verslappen. Met als gevolg dat de conditie van spieren in rug en buik afnemen. Een Wigli is eerder een ergodynamische kruk dan een ergonomische kruk, omdat je op een Wigli je rug en buikspieren daadwerkelijk aan het werk zet. En dat voel je! Na de eerste dagen zul je enige spierpijn voelen in je rug en buik als teken dat je je spieren aan het werk hebt gezet. Na enige tijd neemt dit af en neemt je core stability toe.Een Wigli houd je in beweging! En voorkomt rugproblemen.
Heb je al last van je rug door het zitten? Wigli helpt.
Meer over actief zitten
Nieuws